Even voorstellen

Nu ik 9 jaar in de geboortezorg werk, heb ik behoorlijk wat bevallingen mogen bijstaan als kraamverzorgende. In de praktijk zie ik dat er soms niet voldoende tijd, ruimte en support wordt gegeven aan de barende en haar partner en daarom ben ik, sinds 2024, Doula geworden. Ik vind het belangrijk dat zwangere de kans krijgen om in hun kracht te gaan staan, en zich goed voor te bereiden op de bevalling met de juiste informatie en tips.

Wat is een Doula?
Een Doula bied continue support, is een vertrouwd gezicht die tijdens de zwangerschap haar cliënte al goed leert kennen en dus ook weet wat de barende en haar partner nodig hebben bij de bevalling. De partner wordt, als dit gewenst is, zoveel mogelijk bij het proces betrokken. Een Doula begeleid jullie tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. Een Doula heeft tools om jullie te ondersteunen, emotioneel, fysiek en mentaal. Een Doula is een waardevolle aanvulling van jullie bevallingsteam.

  • Het Doula pakket bedraagt €1100,-.
  • Een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is en wij matchen.
  • Drie Doula gesprekken van ca. 2 uur waarin ik uitleg geef over de fysiologie van de bevalling, hoe de hormonen werken, ademhalingstechnieken, verschillende massages. Ook gaan wij hier jullie verwachtingen, keuzes, wensen en angsten/pijnpunten bespreken om goed voorbereid de bevalling in te gaan.
  • De ondersteuning bij vormgeven van jullie geboorteplan.
  • Vanaf het moment dat de bevalling begint ben ik tot jullie beschikking. Ik blijf de gehele bevalling, ongeacht hoelang het duurt, tot ongeveer 2 uur na de bevalling.
  • Ik help bij het begeleiden van de borstvoeding.

Dat kan!

Spreekt jou dit aan en wil jij met mij kennismaken? Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten. Met liefde, aandacht, vertrouwen en rust gaan wij samen een mooie reis tegemoet.

contact opnemen