Natuurlijke kraamzorg

Vanaf 2024 mag ik mijzelf Natuurlijke kraamverzorgende noemen!
Deze werkwijze past erg bij mij als persoon en hoe ik in het leven sta. Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen in de geboortezorg en de werkwijze die bij mij past te omarmen.

Wat is Natuurlijke Kraamzorg?
Natuurlijke kraamzorg is een specialisme gericht op rust en veiligheid voor moeder en kind. Extra tools op het gebied van warmtezorg, prikkelreductie en voor persoonlijke afstemming zorgen voor een goede start. Natuurlijke kraamzorg houdt in dat je betere inzichten krijgt als kraamverzorgende in de behoefte van het gezin en dan vooral moeder en kind. Wat is er nodig om de rust te bewaken in het gezin? Welke vaardigheden kan ik toepassen om met warmtezorg de borstvoeding te optimaliseren? Hoe kan ik jullie leren om de prikkelreductie van jullie kindje te leren begrijpen en de ontspanning terug te brengen?
Hoe zit het met de zintuigontwikkeling van jullie kindje en de hechting?
Mochten deze vragen je interesseren, dan zou ik het heel leuk vinden als jullie je bij mij aanmelden!

In mijn manier van werken staat de samenhang van lichaam, ziel en geest centraal (holistisch). Daar bedoel ik mee dat ik niet alleen kijk naar het lichaam (de controles), maar het ook belangrijk vindt hoe het mentaal gaat. Het lichaam, de ziel en de geest staat met elkaar in verbinding en als we balans kunnen terugbrengen zal er veel meer ruimte zijn voor ontspanning, rust en welbevinden.